Shea Butter

Waarom Shea Butter?

The Wax Bar raadt Shea Butter aan voor de behandeling van huidirritaties en wondjes. Het kan door zijn mildheid en verzorgende werking dagelijks worden gebruikt. Je zult snel voelen hoe goed je huid gehydrateerd wordt en hoe het droge gevoel vermindert. Een rode huid kalmeert.  

Warm de Butter op in je handen om deze soepel te maken en goed over je huid te verdelen.

shea butter

De voordelen

Shea Butter is bekend om de vele huidvoordelen. Het werkt ontstekingsremmend en door de anti-oxidanten wordt schade aan de huid door vrije radicalen voorkomen. De vitamines A en E zorgen voor verzorging van droge huid en een verbetering van elasticiteit.

Shea Butter is de olie die wordt gewonnen uit de noten van de karite- ofwel shea-boom. De olie heeft bij kamertemperatuur een vaste vorm en wordt daarom boter genoemd. Bij huidtemperatuur wordt het echter vloeibaar en daarom ook zo gemakkelijk door de huid opgenomen.

Wat maakt Shea Butter zo bijzonder?

De meeste zaadoliën kunnen worden verdeeld in twee belangrijke onderdelen. Het ene deel is het verzeepbare deel. Dit deel bevat de meeste hydraterende eigenschappen. Het andere deel is het onverzeepbare deel. Dit deel bevat de meeste verzorgende eigenschappen.

Onverzeepbare delen

Wat Shea Butter zo bijzonder maakt en tegelijkertijd onderscheid van andere natuurlijke oliën is het hoge gehalte aan onverzeepbare delen. Het gehalte aan verzorgende eigenschappen varieert van 5% tot wel 17%. Ter vergelijking, in de meeste natuurlijke oliën bedragen de verzorgende eigenschappen maar 1% of minder.

Verzorgende eigenschappen

Doordat Shea Butter zo een hoog gehalte heeft aan verzorgende eigenschappen, kan Shea Butter je huid sterk ondersteunen in het zelf herstellend vermogen. Het is vanwege deze unieke eigenschappen dat de Shea Boom ook de Karité Boom wordt genoemd, wat de Boom des Levens betekent.