Aleppo Soap

Waarom Aleppo Soap?

The Wax Bar raadt Aleppo Soap aan voor het reinigen van de gewaxte huid, vanwege de antibacteriële en verzorgende werking. Vanwege de natuurlijke mildheid kun je dit product dagelijks gebruiken. Je zult snel merken hoe zacht en schoon je huid wordt. Een zeep om van te houden! Ook te gebruiken in combinatie met een hamam scrubhandschoen.

aleppo soap      

Bestanddelen

Aleppo Soap is een ambachtelijk product, met eeuwenoude kennis gemaakt in Aleppo, Syrië. De bestanddelen van de blokzeep zijn pure olijfolie (60%) en laurierolie (40%), oliën die rijk zijn in actieve ingrediënten. De laurierolie is vol van essentiële zuren, antioxidanten en vitamines. De olijfolie beschermt de huid, maakt haar zacht en verzorgt de huid. Het product is hypoallergeen, helpt de geïrriteerde huid te verzachten en is 99.9% natuurlijk.

De Aleppo Soap is ook beschikbaar in een vloeibare variant, deze bevat 80% olijfolie en 20% laurierolie.

Het ontstaan

Al meer dan 1000 jaar wordt de Aleppo- of olijfoliezeep met laurierolie vervaardigd. Aleppozeep werd en wordt in de gehele Oriënt door zowel vrouwen als mannen zeer gewaardeerd. Deze zeep, een zuiver natuurproduct, staat erom bekend de huid zacht en veerkrachtig te houden en de natuurlijke huidvetten te behouden.

Aleppozeep is 100% plantaardig en vrij van chemische of dierlijke toevoegingen.

Productie

Aleppozeep kan alleen in de koele maanden van december tot en met maart geproduceerd worden. Het eenvoudige proces is door de eeuwen heen weinig veranderd. De olijfolie wordt in grote ketels met water, waarin soda-as is opgelost, gemengd. Het olie-watermengsel wordt daarna verwarmd en geroerd tot de olijfolie volledig is opgelost. Even voor het eind van dit proces wordt er eventueel laurierolie toegevoegd. De productie van de zeep is daarmee ten einde.

Het soda-sop wordt nu uit de ketel verwijderd en het overblijvende zeepmengsel wordt met schoon water zolang gewassen tot het volledig vrij is van loog. Nadat al het water is weggelopen, blijft de zeep de gehele nacht rusten om af te koelen en verder te drogen.

Vormgeving

De nog steeds warme, lichtgroene pasta wordt daarna gelijkmatig op een voorbereide vloer uitgespreid. Daar blijft ze een paar uur rusten om hard te worden. Met een handsnijmachine wordt de ruwe zeep daarna in de typische blokken gesneden. Daarna krijgt ieder stukje zeep het Arabische stempel van de producent. De zeep moet minstens zes maanden rijpen om volledig droog te worden.

De zeepblokken worden daarvoor in speciale stellages opgeslagen. Dit vraagt veel ruimte omdat er tussen ieder stuk zeep luchtruimte moet blijven voor het ontstaan van een korst rondom. De buitenkant van de eerst nog olijfgroene zeep gaat na maanden oxideren en krijgt de typische okergele kleur terwijl de zeep van binnen olijfgroen blijft.

Gebruik

De Aleppozeep houdt de natuurlijke huidvetten in tact, de huid wordt als het ware teruggevet vanwege de hoge concentratie vitamine E en bevordert hiermee een evenwichtige vochthuishouding met als gevolg herstel van de barrièrefunctie van de huid. De zeep staat bekend om het hoge Vitamine E gehalte. Deze zeep is geschikt voor ieder huidtype.

Na gebruik de zeep goed laten drogen, maar niet afsluiten. Door de zeep te raspen is ze geschikt voor het bad (voeten/handen). Ook als scheerzeep is deze zeep zeer geschikt.

Over de therapeutische waarde van deze Aleppozeep met laurierolie vertellen gebruikers dat de zeep gunstig werkt bij eczeem, puistjes, droge huid, jeuk en wondjes.