k CS

Waxen: The Wax Bar legt het uit!

De betekenis van waxen is volgens de Van Dale: met wax behandelen (bijv. ski’s waxen); of met wax ontharen (bijv. benen met wax ontharen). Als we het bij The Wax Bar over de betekenis van waxen hebben, doelen we op het tweede punt: met wax ontharen.

Ontstaan van waxen

In de jaren 60 werd het harsen van lichaamshaar populair. Omdat harsen als pijnlijk ervaren werd, introduceerde de schoonheidsindustrie in de jaren 80 het scheerschuim. Vrouwen gingen naast het ontharen van de oksels en benen steeds vaker ook het schaamhaar verwijderen. Een schoonheidssalon in New York maakten naar aanleiding van deze trend de Brazilian Wax populair. Sindsdien is het waxen van lichaamshaar niet meer weg te denken als methode voor het ontharen maken van het lichaam. 

Waxen: zo gaan we te werk

Waxen is een methode om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Een Wax Technician verwarmt de wax in een heather. De wax smelt hierdoor van korrels tot een vloeibare substantie. Nadat de huid door onze Wax Technici wordt gereinigd en ingesmeerd met olie, wordt de wax op de huid aangebracht. Dit gebeurt met een spatel, waarbij de spatel nooit meer dan één keer wordt gebruikt wegens hygiëne. 

De warme wax koelt vervolgens af op de huid en klemt zich om de haartjes. Zodra de wax voldoende is afgekoeld, verwijdert de Wax Technician de wax met een snelle beweging waardoor de huid haarvrij wordt gemaakt. 

Kies jij voor waxen?

De wax van The Wax Bar is een unieke wax met een mooi resultaat. De wax van The Wax Bar is speciaal ontwikkeld voor elk huidtype, waaronder de gevoelige en allergische huid. Zien we jou binnenkort bij The Wax Bar?