oksel waxen

De haargroeicyclus: hoe werkt het?

De Wax Technicians van The Wax Bar hebben hard gewerkt om velen van jullie van een mooie gladde huid te voorzien. We zijn trots op ons team en ontzettend blij met jou als klant. Om te zorgen dat jij ook blij bent met ons, willen we je graag nog wat tips geven over waxen en het mooiste resultaat. Waxen is namelijk niet eenmalig , maar een lifestyle. Door regelmatig te waxen (om de 4 tot 6 weken) zorg je ervoor dat je haargroeicyclus steeds beter wordt. Je haargroeicyclus bestaat namelijk uit 4 fasen.

De haargroeicyclus uitgelegd

De anagene fase

De anagene of groeiende fase is het eerste deel van de cyclus. Tijdens de anagene fase ontstaat er nieuwe haargroei. Als je voor het eerst begint met ontharen bevindt 80% tot 90% van de haarzakjes zich in deze fase. Met een waxbehandeling verwijder je deze haartjes met wortel uit het haarzakje. Denk aan een onkruid dat je met wortel en al wilt verwijderen zodat het niet snel terug groeit. Dit geldt hetzelfde voor de haartjes in de anagene fase. Voor het beste resultaat is het belangrijk om in deze fase te starten met waxen. Dit is een fase waarin je veel zichtbaar haar zult hebben op het desbetreffende lichaamsdeel.

De catagene, telogene en exogene fasen

In de overgangsfase, ofwel de catagene fase, stopt het haartje met groeien en maakt het zoch los van de bloedtoevoer (wortel). Het haartje wordt zwak. Ook deze haartjes worden tijdens het waxen meegenomen. Na de overgangsfase komt de telogene fase waarin het haarzakje rust om zich voor te bereiden om weer een nieuw haartje te kunnen maken. Aansluitend valt het “oude” haartje uit in de exogene fase.

Verschillend per persoon

Het verschilt per persoon en per lichaamsgebied hoelang de fases duren. Voor de totale haarcyclus rekenen wij gemiddeld 4 tot 6 weken. Om dus zoveel mogelijk haartjes uit de anagene fase te blijven verwijderen en langer een mooi resultaat te behouden adviseren we deze periode voor je Wax Lifestyle aan te houden. Natuurlijk kunnen onze Wax Technicians je een persoonlijk advies geven voor welke periode en welke waxbehandeling bij jou past.

Houd jij je Wax Lifestyle vol en kom je iedere 4 tot 6 weken dan zal je zien dat je haartjes langer wegblijven en uiteindelijk zachter en dunner terugkomen.

 

Zien we je snel bij The Wax Bar?