Waxen in de winter

Waxen overbodig in de koude maanden? Daar denken wij anders over!

De zomer is voorbij, het najaar is officieel begonnen en de koude wintermaanden staan voor de deur. Oftewel minder vaak scheren of naar de wax salon! Toch? Fout! Of althans, daar denken wij en vele anderen toch nèt even anders over. 

Waxen is voor velen een schoonheids- en hygiëne ritueel 

Al een langere tijd is het ontharen van de verschillende lichamelijke zones voor velen een vast schoonheids- en hygiëne ritueel geworden. Niet alleen is een gladde uit een hygiënische en comfortabele keuze, je kunt je er ook nog eens een stuk zelfverzekerder door voelen en je prettig voelen in je eigen huid. Daarom is het waxen van bepaalde lichaamsdelen voor velen een echte uitkomst. Dat de zomer voorbij is, betekend dit dan dat het wax ritueel doorbroken moet worden? Wij denken van niet en dat leggen we aan je uit.

Regelmatig waxen is een lifestyle

Hij of zij die zich regelmatig laat waxen bij een professionele wax salon zoals The Wax Bar kan dit beamen; regelmatig waxen is een lifestyle. Bij waxen is het namelijk zo: hoe vaker je het doet, hoe zachter de haartjes terugkomen. Als je je dus de hele zomer hebt laten waxen en in hier in de winter mee stopt om jezelf vervolgens weer te gaan scheren. Hiermee doorbreek je de haargroeicyclus en zal je merken dat de haartjes weer terug groeien als stugge, harde haartjes. Dit is natuurlijk zonde!

Zachte haartjes in de zomer? Start in de winter!

Naast het onderhouden van een goede haargroeicyclus met zachte haartjes, is waxen ook een goede manier om de haarzakjes ‘voor te bereiden’ op de zomer. Als je in de winter begint met waxen en dit vervolgens volhoudt tot de zomer weer begint, zal je merken dat tegen de tijd dat de zomer begint, je teruggroeiende haartjes allemaal zacht zullen zijn, perfect op tijd voor de zomer! 

Minder huidirritatie en uitslag

Verder heeft het aanhouden van een wax routine ook als voordeel dat je het hele jaar door je huid afstand laat doen van scheermesjes. Scheermesjes kunnen erg scherp en irriterend werken voor de huid waardoor er kans is op huid- en scheerirritatie, maar ook op huiduitslag. Door regelmatig te waxen kun je dit voorkomen. Een ander voordeel van regelmatig waxen wat niet veel mensen weten, is dat waxen ook goed kan zijn voor het verwijderen van dode huidcellen. Na iedere wax behandeling zullen de dode huidcellen verwijderd zijn, kan je huid weer helemaal opleven en plaats maken voor nieuwe en gezonde huidcellen.

Een zachte huid met onze verzorgingsproducten

Niet alleen zorgt de wax voor een gladde en gezonde uit. Ook kunnen de verzorgingsproducten van The Wax Bar daar aan bijdragen, zoals bijvoorbeeld onze verzorgende Coconut Balm Care of Organic Shea Butter. Breng deze aan na een wax behandeling voor een zachte, soepele en verzorgde huid. Informeer bij een van onze wax-specialisten als je meer wilt weten over onze verzorginsproducten.

Wacht niet langer en boek nu een wax behandeling bij The Wax Bar en ontdek onze heerlijke verzorgende producten!