Is er ook wax voor mannen?

Mannelijke modellen en sporters doen het allemaal: waxen. Dat waxen een veel breder mannelijk publiek trekt, blijkt wel uit onze cijfers. 40% van onze klanten is namelijk man. Volgens onze mannelijke klanten biedt waxen veel voordelen.

SPORTERS

Bij The Wax Bar ontvangen wij regelmatig wielrenners, zwemmers en liefhebbers van andere sporten. Waxen kan een sporter veel voordelen bieden. Een zwemmer zal door het verwijderen van lichaamshaar minder weerstand in het water hebben, waardoor deze zich soepeler kan voortbewegen. Ook wielrenners waxen tegenwoordig bijna allemaal hun benen. Dit heeft twee redenen. De eerste reden is dat gladde benen veel beter te masseren zijn dan behaarde benen. Een tweede reden is het tegengaan van infecties bij valpartijen. Haren zorgen er namelijk voor dat vuil en bacteriën blijven hangen, waardoor wondjes sneller geïnfecteerd raken. Gladde benen voorkomen dus infecties en ontstekingen. Daarnaast zijn spieren bij sporters (en niet-sporters) veel beter te zien wanneer deze niet verstopt liggen onder een laag haren.

HYGIËNE EN TRANSPARANTIE

Zowel vrouwen als mannen hebben last van transpiratie. Alleen al via je schaamstreek en je oksels verlies je zo’n halve liter zweet per dag. Normaal gesproken verdampt dit zweet op lichaam gewoon. Dit is echter niet het geval op de behaarde plekken van het lichaam. Het zweet blijft hangen in de haren en op de huid. Hierdoor wordt het een broeikas van bacteriën en ontstaat er sneller een sterke transpiratiegeur. Omdat mannen vaak meer zweten dan vrouwen, is het voor hen extra effectief om het haar op bepaalde plekken te laten verwijderen door middel van waxen. The Wax Bar geeft mannen een hygiënisch en verzorgd gevoel en zorgt er voor dat je je minder druk hoeft te maken over je transpiratie.

KLEINERE BEHANDELINGEN

Naast het waxen van de grotere lichaamsdelen, zoals rug, borst en benen, biedt The Wax Bar ook kleinere behandelingen voor mannen aan. Voorbeelden hiervan zijn het waxen van de neus en de oren. De meeste mannen gebruiken een trimmer voor het verwijderen van de haren op deze plekken, maar waxen biedt een goed alternatief. Het haar blijft langer weg dan bij trimmen of knippen en de Wax Technician kan goed zien tot waar het haar precies groeit. Hierdoor wordt het haar vaak beter verwijderd dan wanneer je dit zelf doet.

mannen wax sporters