rug p en a 4

Is waxen ook voor mannen?

Waxen voor mannen? Jazeker! Mannelijke modellen en sporters doen het allemaal. Zeker 40% van onze klanten is man en stuk voor stuk willen ze geen andere manier meer van ontharen. Ook volgens onze mannelijke klanten biedt waxen veel voordelen.

Sporters

Bij The Wax Bar ontvangen wij regelmatig wielrenners, zwemmers en liefhebbers van andere sporten. Waxen kan jouw als sporter veel voordelen bieden. Een zwemmer zal door het verwijderen van lichaamshaar minder weerstand in het water hebben, waardoor hij zich soepeler kan voortbewegen. Ook wielrenners waxen tegenwoordig bijna allemaal hun benen. Dit heeft twee redenen. De eerste reden is dat gladde benen veel beter te masseren zijn dan behaarde benen. Een tweede reden is het tegengaan van infecties bij valpartijen. Haren zorgen er namelijk voor dat vuil en bacteriën blijven hangen, waardoor wondjes sneller geïnfecteerd raken. Gladde benen voorkomen dus infecties en ontstekingen. Dit geldt voor alle sporten waarbij een valpartij kan zorgen voor wondjes op de huid. Daarnaast zijn spieren bij sporters (en niet-sporters) veel beter te zien wanneer deze niet verstopt liggen onder een laag haren.

Hygiëne en Transpiratie

Zowel vrouwen als mannen hebben last van transpiratie. Alleen al via je schaamstreek en je oksels verlies je zo’n halve liter zweet per dag. Normaal gesproken verdampt dit zweet gewoon op je lichaam. Dit is echter niet het geval op de behaarde plekken van het lichaam. Het zweet blijft hangen in de haren en op de huid. Hierdoor wordt het een broeikas van bacteriën en ontstaat er sneller een sterke transpiratiegeur. Omdat mannen vaak meer zweten dan vrouwen, is het voor hen extra effectief om het haar op bepaalde plekken te laten verwijderen door middel van waxen. The Wax Bar geeft mannen een hygiënisch en verzorgd gevoel en zorgt ervoor dat je je minder druk hoeft te maken over je transpiratie en eventueel bijbehorende geur.

Kleinere behandelingen

Naast het waxen van de grotere lichaamsdelen, zoals rug, borst en benen, biedt The Wax Bar ook kleinere behandelingen voor mannen aan. Voorbeelden hiervan zijn het waxen van de neus en de oren. Veel mannen gebruiken een trimmer voor het verwijderen van de haren op deze plekken, maar waxen biedt een goed alternatief. Het haar blijft langer weg dan bij trimmen of knippen en de Wax Technician kan goed zien tot waar het haar precies groeit. Hierdoor wordt het haar vaak beter verwijderd dan wanneer je dit zelf doet.

Volg ons op social media:

Instagram
Facebook