Check in I

Meer weten over waxen?

Een goede voorbereiding is het halve werk, zei mijn moeder altijd tegen mij. Om je behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, hebben we hier wat tips voor je:

1. Laten groeien

Je haar moet ongeveer twee tot drie weken groeien voor je het kan laten waxen. Het is hierbij heel belangrijk dat je het in deze weken dus niet trimt of scheert. Je haar moet minimaal 5mm lang zijn om het beste resultaat uit de behandeling te halen.

2. Voorbereiding

Voor een optimaal resultaat, kun je je huid voor het waxen een paar dagen licht scrubben. Hierdoor zullen alle dode huidcellen verwijderd worden en gaan de haren losser zitten, waardoor de haartjes makkelijker verwijderd kunnen worden. Voor aanvang van de behandeling word je gevraagd om je te reinigen en op te frissen. Je huid moet namelijk helemaal schoon zijn bij de start van de behandeling.

3. First time

Tijdens intieme behandelingen zoals de Brazilian Wax zal je je onderkleding volledig uit moeten doen. Je kunt je bovenkleding gewoon aanhouden. Onze Wax Techncians zijn niet bezig met de vorm of omvang van jouw lichaam en hier hoef je dan ook niet ongerust over te zijn. Wij streven ernaar om het jou zo comfortabel mogelijk te maken en we begrijpen dat je misschien een beetje zenuwachtig bent. Hier gaan wij zorgvuldig mee om.

4. Pijn

De waxmethode van The Wax Bar is zo snel en pijnloos mogelijk. We zouden liegen als we je zouden vertellen dat je er niks van voelt, maar het is zeker minder pijnlijk dan je verwacht en de pijn wordt steeds minder naarmate je vaker hebt gewaxt. Onze wax is speciaal ontwikkeld zodat het vastgrijpt aan de haartjes, maar niet aan de huid. Hierdoor ligt de mate van pijn ook al wat lager.

Belangrijk

Sommige huidaandoeningen, medicijnen en cosmetica maken je huid gevoeliger of dunner. In sommige situaties raden wij het af om te waxen. De Wax Technician zal je hier voldoende over informeren tijdens je consult of aanwezigheid in The Wax Bar. Mocht je met vragen zitten, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Na het waxen

1. Schoonhouden

24 tot 48 uur na de behandeling:

Gedurende deze uren moet je je huid extra goed schoonhouden en warmte en wrijving vermijden. Voor het schoonhouden van de huid kun je het best een antibacterieel product gebruiken, zoals onze Aleppo Soap Liquid of Cube. Hier kan de Wax Technician je over informeren. Verder advies is: douche niet te heet, ga niet in de sauna en wacht even met sporten en de zonnebank. Draag geen knellende kleding en raak de behandelde huid alleen aan met schone handen. De gewaxte huid kun je beste tijdens deze periode ook uit de zon houden.

2. Scrubben

Vanaf 3 dagen na de behandeling:

Vanaf nu mag je je huid gaan scrubben. Doe dit met een grove korrel en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om alle dode huidcellen te verwijderen. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van onze Face & Body Scrub en scrubhandschoen.

Let op: Bij je eerste waxbehandeling is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Deze kleur hoort binnen 24 uur te verdwijnen. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Customer Support!

Producten voor na het waxen

The Wax Bar heeft een mooie collectie met producten speciaal voor de After Wax Care! Bekijk hier welke producten het beste bij jouw wensen aansluiten.

Volg ons op social media:

Instagram
Facebook