been oud

Rode bultjes na het scheren wegkrijgen

Na het scheren kan het voorkomen dat je rode bultjes op en rondom de geschoren plek ervaart. Dit is normaal als je een gevoelige huid hebt. Heb jij last van scheerirritatie? Dan is een wax behandeling mogelijk een oplossing. Met onze The Wax Bar Supreme Wax heb je een stuk minder bultjes en andere huidirritatie, waardoor je  langer geniet van een gladde huid! Ben je klaar met scheerirritatie? Lees dan verder.

Waardoor ontstaan scheerbultjes?

Scheerbultjes zijn een soort huidirritatie die ontstaan na het scheren. Je ziet deze rode puntjes al binnen een paar minuten ontstaan en vaak helpt aftershave of een andere crème niet. In sommige gevallen ontstaan de bultjes na een paar dagen door het dragen van strakke kleding, zoals ondergoed. Een scheerbultje is eigenlijk een ingegroeid haartje en de uitslag ontstaat wanneer je het scheerapparaat of het mesje te hard over de huid wrijft. Als je een gevoelige huid hebt, ben je extra gevoelig voor scheerbultjes.

Hoe voorkom je scheerbultjes?

Er zijn tal van zalfjes en crèmes die scheerirritatie mogelijk kunnen verhelpen. Maar voorkomen is beter dan genezen, vinden wij. Daarom kun je bij ons jouw lichaamshaar laten waxen met minimale irritatie. “Maar waxen is toch ontzettend pijnlijk?” Niet met onze Supreme Wax! Deze innoverende wax bestaat uit een unieke formule waarmee je wax ervaring aanzienlijk minder pijnlijk is en de huidirritatie nagenoeg afwezig is. En niet onbelangrijk: je geniet er 3 tot 4 weken van, in tegenstelling tot slechts en paar dagen bij een reguliere scheerbeurt.

Waarom waxen?

Een wax houdt je huid langer glad en zorgt ervoor dat je je een stuk hoeft te scheren, waardoor regelmatige rode bultjes na het scheren verleden tijd zijn. Met onze speciale formule is wax nagenoeg pijn- en irritatievrij. Hierdoor krijg je bij ons niet die die stereotyperende behandeling die je kent van tv.

Onze wax hecht namelijk alleen de haartjes en trekt niet extra aan de huid. Hierdoor wordt je huid minder belast en blijft ‘ie heel. Ook heeft waxen veel voordelen ten opzichte van scheren: Bij het gebruik van een mesje worden de haren bot afgesneden, hierdoor groeien ze snel en onregelmatig terug. Met een wax gebeurt dit niet en geniet je langer van een mooi resultaat en een zijdezachte huid. 

Waxen is een natuurlijke behandeling die ervoor dat je huid in optimale conditie blijft. Je huid is dus niet alleen zacht, maar ook gezond. Waxen is dan ook dé oplossing op lange termijn. Kom je langs?

Nieuwsgierig geworden?

Ben je helemaal klaar met scheerbultjes en andere huidirritatie? Boek dan een afspraak bij een van onze locaties. Dan zien we je graag daar!

Volg ons op social media:

Instagram
Facebook