so glad today

Waarom zou ik waxen?

Waxen is één van de beste manieren om lichaamshaar te verwijderen en biedt in vergelijking met anderen methodes veel voordelen. Door onze Supreme Wax is waxen mogelijk voor iedereen. Ook is het één van de meest natuurlijke manieren van haren verwijderen. Niet langer heb je last van harde stoppels, huidirritaties en haar-ingroei en de haren blijven veel langer weg. Welke voordelen waxen biedt ten opzichte van anderen methodes?

Waxen VS Scheren

Hoewel wij merken dat waxen door steeds meer mensen gedaan wordt, is scheren nog steeds één van de bekende manieren om ongewenste haren te verwijderen. Bijna iedereen heeft wel eens een scheermes gebruikt, met wisselend resultaat. Het vaak gebruiken van een scheermes zorgt vaak voor irritaties en beschadigingen aan de huid. Los van dat het niet het beste is voor de huid zelf, kan het in sommige gevallen ook pijnlijke en lelijke plekjes achterlaten. Waxen biedt een goede oplossing om deze irritaties en wondjes te voorkomen. Doordat de haartjes op een professionele wijze uit de huid worden getrokken, wordt de huid zo min mogelijk belast. Daarbij hecht onze speciale Supreme Wax alleen aan de haartjes zelf, waardoor er niet extra aan de huid getrokken wordt als de haartjes worden verwijderd.

Waxen zorgt voor een gladdere huid gedurende een langere periode. Bij scheren komen de haren dikker, stugger en sneller terug, omdat deze bot worden afgesneden door het scheermesje. De haartjes groeien na een scheerbeurt supersnel weer terug, waardoor je vaak binnen een dag weer opnieuw kan beginnen. Doordat bij waxen de gehele haar inclusief de wortel wordt verwijderd, blijven de haartjes veel langer weg (ongeveer twee weken) en komen ze een stuk zachter en ook dunner terug.

Waxen VS Ontharingscrème

Waxen is niet alleen minder tijdrovend, maar ook minder schadelijk voor de huid dan het gebruik van ontharingscrème. The Wax Bar heeft een unieke wax, die bijna geen schadelijke middelen bevat. Dit is een ander verhaal bij ontharingscrèmes. Deze crèmes hebben vaak een chemische samenstelling en kunnen zorgen voor allergische reacties, verbranding van de huid en pijnlijke blaasjes. Bij The Wax Bar hebben wij een wax die geschikt is voor elk huidtype, waardoor er een zeer kleine kans bestaat op huidbeschadiging. Ook weten onze professionele Wax Technicians precies hoe zij jouw huidtype moeten behandelen om het mooiste resultaat te behalen, zodat je met een stralende huid de deur uit loopt.

Waxen VS IPL/Laser

Waxen is in Nederland nog niet zo heel lang een trend. Toch is er al een nieuwere methode: laseren. Een laserbehandeling is een methode van ontharen waarbij scherpe lichtflitsen hitte door de haarschacht naar het haarzakje leiden, met als doel deze te vernietigen. Anders dan bij waxen, is een optimaal resultaat sterk afhankelijk van de haarkleur en haartype en daarmee lang niet voor iedereen geschikt. Bovendien is, net als bij alle nieuwe methodes, de technologie omtrent IPL en laser nog niet uitontwikkeld. Waardoor de behandeling een zeker risico met zich meedraagt. Tot slot zijn deze behandelingen vaak prijzig, tijdrovend, en geven ze geen garantie tot permanent gladde en haarloze huid. Wil je zeker weten dat je huid niet wordt aangetast? Kies dan voor de meer natuurlijke methode: Waxen.

Volg ons op social media:

Instagram
Facebook