bar E

Eerste keer waxen gids: pijnloos genieten van een zijdezachte huid

Het besluit om voor de eerste keer te waxen kan een spannende stap zijn op weg naar een langdurig gladde huid. Maar zoals bij elke nieuwe ervaring, roept het ook vragen op. In deze gids zullen we de belangrijkste aspecten behandelen die je moet weten voor je eerste waxbehandeling en hoe jij je het beste voor kunt bereiden. Lees verder om alle informatie te ontdekken en vol vertrouwen je eerste keer te waxen.

Lees ook: Waarom zou ik waxen? 

Voordelen van waxen

Waxen heeft tal van voordelen ten opzichte van scheren. Ten eerste blijft je huid veel langer glad, aangezien het haar vanaf de wortel wordt verwijderd. Bovendien worden de nieuwe haartjes die terug groeien meestal dunner en zachter. Andere voordelen zijn onder meer minder irritatie en ingegroeide haartjes, een langdurig resultaat en het feit dat je je geen zorgen hoeft te maken over dagelijks scheren en rode bultjes. Bekijk hier de volledige lichaam waxen prijs: The Wax Bar Deals.

Voor het waxen 

Zorg ervoor dat je de dag van je afspraak voor je eerste keer waxen een warme douche neemt. Gebruik een milde, ongeparfumeerde zeep. Vermijd echter het gebruik van lotions, oliën of crèmes op het gebied dat behandeld zal worden, omdat deze de hechting van de wax kunnen belemmeren. Heb je meer vragen? Lees hier meer: Waxen, hoe werkt het?

Hoelang niet scheren voor het waxen?

Om de beste resultaten te behalen tijdens je waxbehandeling, wordt over het algemeen aanbevolen om je haar minimaal drie weken te laten groeien voordat je gaat waxen. Dit zorgt ervoor dat het haar voldoende lengte heeft om effectief verwijderd te worden. Lees hier meer over je haargroeicyclus

Hoe lang moet het haar zijn om te waxen?

Voor een succesvolle waxbehandeling moet de lengte haar waxen ongeveer 0,5 cm tot 1 cm lang zijn. Dit stelt de waxspecialist in staat om het haar stevig vast te grijpen en volledig te verwijderen. Te kort haar kan moeilijk te waxen zijn, terwijl te lang haar mogelijk wat ongemak kan veroorzaken tijdens het waxproces.

Tijdens het waxen

Bij The Wax Bar ben je in goede handen als je voor de eerste keer komt om je te laten waxen. Het kan zijn dat je dit een beetje spannend vindt, daarom geven we een paar tips voor pijnloos waxen.

Waxen: pijnlijk?

Bij eventuele spanning voor het krijgen van pijn hebben we een paar tips die we graag met jullie delen. Zo is de eerste keer waxen voor jou het meest prettig!

Pijnstillers nemen

Als je je zorgen maakt over eventuele pijn tijdens de waxbehandeling, kun je 30 minuten voor je afspraak een pijnstiller zoals ibuprofen innemen. Dit kan helpen om eventuele ongemakken te verminderen.

Draag comfortabele kleding

Draag tijdens je afspraak loszittende en comfortabele kleding. Strakke kleding kan na de behandeling wrijving en irritatie veroorzaken op de pas gewaxte huid. Kies voor ademende materialen om oververhitting te voorkomen.

Pijnloos waxen: ontspan

Probeer je voor je afspraak te ontspannen en eventuele zenuwen te verminderen. Neem de tijd om te ademen en herinner jezelf eraan dat je in de ervaren handen bent van een professionele waxspecialist die gewend is om met dit soort behandelingen om te gaan.

Na het waxen

Yes, de afspraak zit erop! Je loopt met een gladde en zachte huid naar buiten. Met de volgende tips zorg je voor optimaal resultaat.

Roodheid na waxen

Na het waxen kan de huid enige roodheid vertonen, vooral als het je eerste keer is. Dit is een normale reactie van de huid en meestal van korte duur. Een ervaren waxspecialist zal na de behandeling een kalmerende lotion aanbrengen om eventuele irritatie te verminderen en de huid te verzachten. Het is belangrijk om strakke kleding en irriterende producten te vermijden, zodat je huid de kans krijgt om te herstellen.

Vermijd zon en zonnebank

Vermijd directe blootstelling aan de zon of het gebruik van de zonnebank enkele dagen voor en na je Brazilian wax. Een pas gewaxte huid is gevoeliger en kan gemakkelijker verbranden. Bovendien kunnen zonnestralen de huid irriteren en roodheid veroorzaken.

Afspraak maken voor waxen

Met de juiste voorbereiding, zorg na de afspraak en een ervaren waxspecialist kun je genieten van een zijdezachte huid en een langdurig resultaat na jouw eerste keer waxen. Boek hier jouw afspraak! Nog niet helemaal zeker over welke behandeling je wilt? Hier kan je de wax treatments en wax pakketten bekijken die we aanbieden. Spreek je liever persoonlijk iemand? Neem dan hier contact met ons op.

 

Volg ons op social media:

Instagram
Facebook